Actualitat

Foto: Girona FM

Des d’aquesta mitjanit ha entrat en vigor la mesura que obliga al tancament de bars i restaurants a Catalunya

divendres 16 d'octubre de 2020 | Societat

S’ha publicat al DOGC amb una disposició que deixa en suspens els aspectes que afecten drets fonamentals, a l'espera que s'hi pronunciï el TSJC.

Les restriccions proposades per la Generalitat amb l'objectiu de frenar els contagis de coronavirus han entrat en vigor aquest divendres a la mitjanit després de publicar-se al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. El text, però, inclou una disposició que deixa en dubte els aspectes que afecten drets fonamentals, a l'espera que s'hi pronunciï la justícia qui ha dit que prendrà una decisió avui.
Hi ha tot un paquet de mesures que ja són vigents. La principal restricció és el tancament de bars i restaurants, que a partir d'avui només podran servir begudes o menjar per emportar-se.

A la resolució publicada al DOGC s'hi ha afegit una disposició que deixa en dubte, fins que el TSJC no s'hi pronunciï, els tres aspectes que afecten els drets fonamentals: la prohibició de reunions de més de sis persones, la suspensió de l'activitat presencial a les universitats i la limitació de l'aforament a les activitats de culte.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha fet una crida, a través de Catalunya Ràdio, a la societat perquè compleixi les mesures i així, millorar la situació.

Per la seva banda, la Fiscalia Superior de Catalunya no s'oposa a les restriccions previstes per frenar la pandèmia a Catalunya.

Tall de veu_Alba Vergés

Tots els podcasts Escoltar ara