Actualitat

Foto: Girona FM

Girona engega un sistema de paqueteria intel·ligent i de zero emissions

divendres 16 d'octubre de 2020 | Societat

Es tracta d'un projecte pioner a tot Catalunya que s’inicia a Girona, amb 8 bústies intel·ligents arreu de la ciutat, i es vol estendre a altres ciutats, i arribar fins i tot a Europa.

La ciutat de Girona engegat un projecte pioner a tot Catalunya de paqueteria intel·ligent i de zero emissions que consisteix en la instal·lació de bústies intel·ligents a la via pública per distribuir paquets a través de vehicles elèctrics. En concret, a Girona s’han instal·lat 8 bústies arreu de la ciutat, coneguts com Smart Points, on la ciutadania i els comerços de la zona poden anar a deixar o recollir paquets.

Ignasi Martín, Chief Marketing Officer de l’empresa Smart Point Girona encarregada del projecte, explica que amb aquest sistema es promoure el comerç local i reduir les emissions de CO2 dels vehicles.

En concret, i segons un estudi de l’empresa, es calcula que amb els Smart Points es reduirà un 22% el nombre de furgonetes de missatgeria que circulen pel municipi cada mes; el que significa una reducció d’1,3 tones de CO₂ al mes. En aquest sentit, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, Jordi Puigneró, assegura que Girona està al capdavant d’aquesta revolució digital global.

El pla pilot s’estendrà a Girona fins al juny del 2021 i després té la intenció d’aplicar-se a més ciutats, i inclús arribar a Europa. De moment, aquests Smart Points poden trobar-se a Girona a la cantonada entre el passeig d’Olot i el carrer del Riu Güell; a la plaça d’Espanya núm. 7; al carrer del Migdia, 78; al carrer d’Emili Grahit, 55; a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba, 15; a la plaça de la Diputació, 3; al carrer de Bonastruc de Porta, 1; i a la rambla de Xavier Cugat, 29.

Per fer servir el sistema s'ha d'accedir al web smartpoint.city, des de qualsevol dispositiu digital, i registrar-se gratuïtament. Després, cal desplaçar-se fins a una de les 8 bústies intel·ligents de la ciutat, deixar el paquet a dins, i indicar el número de telèfon del destinatari. Smart Point Girona es posarà en contacte amb aquest per acordar lloc i hora on recollir-lo i només haurà de desplaçar-se fins a l'Smart Point acordat per recollir-ho. Un vehicle elèctric s’encarregarà de distribuir els paquets entre els diferents Smart Points de la ciutat.

Tall de veu _ Ignasi Martín

Tall de veu _ Jordi Puigneró

Tots els podcasts Escoltar ara