Actualitat

Foto: @icsgirona

Salut habilita 157 espais addicionals als CAP de la Regiˇ SanitÓria de Girona per la vacunaciˇ de la grip

divendres 16 d'octubre de 2020 | Salut

Des de Salut remarquen la importÓncia d’aquesta campanya per evitar aglomeracions als centres sanitaris.

╔s una mesura que el Departament de Salut ha pres de manera excepcional per la situaciˇ generada per la Covid 19, per tal d’evitar aglomeracions als centres d’atenciˇ primÓria. Es tracta d’espais cedits pels ajuntaments, com centres cÝvics, carpes, casal de gent gran, o teatres municipals, com en el cas de Roses i CadaquÚs a l’Alt EmpordÓ.

Ana Re˝Ú Ús infermera responsable de vacunes a l’atenciˇ primÓria de l’ICS-IAS de Girona.

Des del Departament de Salut apunten que si la poblaciˇ segueix les mesures de prevenciˇ aplicables a la transmissiˇ de la Covid 19, tambÚ es preveu que hi hagi una reducciˇ de contagi de la grip. A mÚs, Ana Re˝Ú insisteix en la importÓncia d’aquesta campanya addicional de vacunaciˇ de grip perquŔ les persones de risc no agafin la malaltia i no colĚlapsar aixÝ el sistema sanitari.

En aquest sentit, Re˝Ú afegeix que es preveu cobrir el 70% de la poblaciˇ amb aquesta campanya addicional de vacunaciˇ, i que estÓ especialment dirigida a la poblaciˇ de risc.

La campanya estÓ activa des d’ahir, 15 d’octubre, i preveu repartir unes 153.000 dosis de vacunes a la regiˇ sanitÓria de Girona. Xifra que s’eleva fins a un total d’1 miliˇ 450 mil dosis arreu de Catalunya, gairebÚ un 16% mÚs de dosi que l’any passat.

Es calcula que l'any passat, amb la vacunaciˇ, es van evitar un 37% de morts, un 40% d'ingressos en UCI i un 26% d'hospitalitzacions atribu´bles a la grip en majors de 64 anys a l'estat espanyol.

Tall de veu _ Ana Re˝Ú _ espais addicionals de vacunaciˇ

Tall de veu _ Ana Re˝Ú _ a qui va dirigit

Tall de veu _ Ana Re˝Ú _ importÓncia de vacunaciˇ

Tots els podcasts Escoltar ara