Actualitat

Foto: Girona FM

Girona, Salt i Sarrià atribueixen la gestió de l’aigua a l’empresa pública TRARGISA

dijous 15 d'octubre de 2020 | Infraestructures

Amb aquest canvi, la capacitat d'inversió augmentarà fins a un 42% i es preveu mantenir la mateixa tarifa.

Els Ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià han optat per crear una nova divisió dins l'empresa pública Trargisa que integri també la gestió de l’aigua dels 3 municipis. Fins ara, aquesta empresa ja gestionava la depuradora de Campdorà i el tractament de deixalles, i d’aquesta manera, es podrà concentrar tot el cicle de l’aigua sota una mateixa empresa i oferir un servei d’aigua 100% pública. Ho explica Martí Terés, regidor de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Girona.

Un dels punts clau d’aquesta municipalització és que no comportarà acomiadaments. Segons va explicar l’alcalde de Sarrià, Narcís Fajula, el nou ens públic preveu integrar els 52 treballadors que fins ara prestaven servei a Agissa i oferir també uns 8 llocs més de treball per cobrir noves necessitats, com la digitalització o el servei de sanejament que fins ara no s’oferia ni a Salt ni a Sarrià. Alhora, la municipalització permetrà mantenir la mateixa tarifa de l’aigua que fins ara, és a dir, que els ciutadans continuïn pagant el mateix pel consum d’aigua, alhora que es podrà augmentar la capacitat d’inversió fins a un 42%. Són declaracions de Martí Terés.

Aquest canvi de model de gestió de l’aigua es farà abans d’acabar l’any, i la transició entre Agissa i el nou ens intentarà ser “el més curt possible” i que, en cap cas, s'allargarà més enllà del mes de desembre. L’Ajuntament de Girona ja va rescindir en contracte amb Agissa aquest passat dimarts al ple municipal i està previst que a Salt i Sarrià es faci efectiu al proper ple.

Els Ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià calculen que en els propers quinze anys caldrà destinar 17,7 milions d'euros per posar la xarxa al dia, més de 7 milions d’inversions que es calcula que caldrà fer en els pròxims deu anys i 10 milions més per reposicions.

Tall de veu _ Martí Terés _ tarifa

Tall de veu _ Martí Terés _ cicle integral de l'aigua

Tots els podcasts Escoltar ara