Actualitat

Foto: us.hola.com

El sector de l'hostaleria tem que les restriccions enfonsin del tot el sector

dijous 15 d'octubre de 2020 | Societat

Des de l'Associació d'Hostaleria de Girona preveuen que al gener només 1 de cada 3 establiments a Girona seguiran obert i demana al Govern que rectifiqui les mesures.

La prohibició d'obrir bars i restaurants i el fet de poder oferir només menjar per emportar ha suposat, de nou, un cop fort per l'hostaleria, un dels sectors que genera més ocupació a la ciutat de Girona. Xavi Manresa, propietari del Porcus i membre de la Junta de l'Associació d'Hostaleria de Girona, assegura que al centre de Girona hi ha més de 50 establiments tancats, que al gener només 1 de cada 3 podrà mantenir-se amb les persianes pujades i lamenta que el govern hagi apuntat directament al sector de la restauració.

En aquest sentit, Manresa apunta que el govern ha anunciat la mesura d'un dia per un altre i que la majoria d'establiments ja han fet la compra de la setmana, que haurà de congelar-se o llançar-se. Alhora, Manresa critica que el govern culpabilitzi al sector de la restauració de la transmissió del virus i l'apunti com a focus de contagi.

En aquest sentit, des de l'Associació d'Hostaleria descarten que la Generalitat rectifiqui les mesures preses i asseguren que no saben com es traduirà el paquet d'ajudes per valor de 40 milions d'euros que el Govern preveu aprovar pel sector de l'hostaleria el dimarts vinent, ni tampoc com funcionarà el fet d'haver d'enviar a tots els treballadors a casa amb un ERTO.

Tall de veu _ Xavi Manresa _ focus de contagi

Tall de veu _ Xavi Manresa _ estem enfadats

Tots els podcasts Escoltar ara