Actualitat

Foto: pinterest.es

El 70% dels turistes que han passat aquest estiu pels museus Picasso i Dalí consideren que la seva experiència ha estat millor que en un entorn "normal"

dijous 15 d'octubre de 2020 | Cultura

Tot plegat degut a la reducció de l’aforament i les mesures sanitàries adoptades, entre d'altres.

El Laboratori Multidisciplinar de Recerca Turistica de l’UdG ha realitzat un estudi que demostra que el 70% dels turistes que han passat pels museus Picasso i Dalí durant el mes d’agost s’han mostrat satisfets amb la seva experiència. L'informe és fruit de prop de 1.000 enquestes fetes als visitants i permet conèixer quin ha estat el seu comportament i si aquest ha estat molt condicionat per les mesures sanitàries.

Entre els diferents elements analitzats, els visitants tenen la percepció que l'entorn sanitari ha afectat lleument la seva visita, i que la seva experiència turística al museu ha estat molt gratificant. De fet, els resultats mostren com el 70% de les persones consideren que la seva experiència ha estat millor que en un entorn sense pandèmia. Els motius que expliquen aquesta visió positiva de l'experiència es troben en la baixa densitat de persones que els visiten i que els permet visitar-los en un entorn més tranquil. També valoren positivament les mesures sanitàries, tant la distància social, el gel hidroalcohòlic com l'ús de la mascareta ja que consideren que els permet gaudir d’una millor estada.

Malgrat la reducció de la durada de la visita, l’experiència limitada pel tancament d'espais o la falta de guiatge que ajudi a millorar el coneixement del museu, la nota de mitjana que han obtingut aquests dos museus a l’estudi ha estat de 9,34 punts. Ho explica Marc Grijalvo Pujol, doctor i investigador del Laboratori Multidisciplinar de Recerca Turistica de l’UdG.

Tot i això, l’informe també demostra que a major edat del turista, major percepció d’afectació de la seva visita. A més, visitar l’espai en grup Són declaracions de Marc Grijalvo.

Els resultats de l'estudi mostren doncs, que tot i les mesures i les restriccions per la pandèmia, els visitants d’aquests dos museus s’han sentit recomfortats en els espais culturals i la seva experiència ha estat molt satisfactòria. Des del Laboratori Multidisciplinar de Recerca Turistica de l’UdG creuen que cal traspassar als ciutadans aquestes dades per promoure l’experiència real als museus com a cultura segura.

Tall de veu_Marc Grijalvo_edat

Tall de veu_Marc Grijalvo_nota

Tots els podcasts Escoltar ara