Actualitat

Foto: @idibgi

Investigadors de l'Idibgi han demostrat que l’obesitat mňrbida pot causar deteriorament memorístic immediat i recent

dijous 15 d'octubre de 2020 | Cičncia i tecnologia

L’equip ha sotmčs 130 pacients a un estudi i ha detectat que la microbiota intestinal sana afavoreix una bona memňria.

Un grup d’investigació de l’Institut de Recerca Biomčdica de Girona (Idibgi) ha treballat en una tesi que demostra que l’obesitat mňrbida pot derivar en un deteriorament de la memňria immediata i recent. L’equip ha sotmčs 130 pacients –obesos i no obesos– a anŕlisis de diferents metabňlits del plasma, a més de la microbiota intestinal, en paralˇlel a tests cognitius i la mesura del volum de determinades ŕrees cerebrals implicades en la memňria a través de ressonŕncia magnčtica.

La recerca també assenyala la importŕncia del triptňfan, un aminoŕcid “cabdal per a la síntesi de neurotransmissors”, i la metabolització de la vitamina B1 grŕcies a la microbiota.

L’assaig es va completar amb el trasplantament de bacteris presents en la flora intestinal de persones amb obesitat mňrbida cap a ratolins. Ho explica Jordi Mayneris, Investigador postdoctoral Miguel Servet de l’IDIBGI.

Tot plegat obre la porta al disseny de dietes personalitzades i suplements amb l’objectiu de millorar el rendiment memorístic.

Tall de veu_Jordi Mayneris

Tots els podcasts Escoltar ara