Actualitat

Foto: timeout.cat

Catalunya tanca bars i restaurants

dijous 15 d'octubre de 2020 | Societat

La mesura entrarà en vigor a partir d’avui a la mitjanit i durarà 15 dies.

El Procicat ha aprovat el tancament de bars i restaurants i ha limitat l'aforament dels comerços al 30%. Les mesures entraran en vigor avui a la nit i duraran 15 dies, tot i que es podrien acabar ampliant.

Amb això, es produirà la suspensió de congressos, convencions i fires, i el tancament de sales de jocs. Pel que fa a la limitació d'aforaments, també afectarà els mercats ambulants i les activitats esportives. També es tancaran parcs i jardins a les vuit del vespre i no podran obrir els establiments d'oci infantil.

Es prohibeixen els serveis que impliquen contacte físic, que no siguin mèdics, com massatgistes o estètica, excepte les perruqueries. A l'espera que s'acabin de concretar els aforaments, als locals esportius com els gimnasos es limitaran al 50% i amb cita prèvia.
L'àmbit de la cultura haurà de reduir els aforaments al 50%, amb seient preassignat i tancaran a les 11 de la nit.

Per contenir la caiguda del sector de la restauració, el president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat ajudes, amb una dotació inicial d'uns 40 milions d'euros i una línia d'avals extraordinària per cobrir necessitats de liquiditat i tresoreria a partir de 12.000 euros.

Tots els podcasts Escoltar ara