Actualitat

Foto: Universitat de Girona

La UdG farà les classes teòriques online

dimecres 14 d'octubre de 2020 | Societat

La Universitat de Girona, així com 12 universitats catalanes més, farà les classes teòriques online a partir de demà. La comunitat educativa rebutja la mesura i assegura que les classes telemàtiques són de molt baixa qualitat educativa.

Del 15 d'octubre al 30 d'octubre, ambdós inclosos, els estudiants de les universitats catalanes hauran de seguir les classes teòriques des de casa, de manera telemàtica. La resta d'activitats, com classes pràctiques o de recerca sí que es mantindran presencials, d'acord amb la seva especialitat i amb totes les mesures de seguretat vigents.

Quim Salvi és el rector de la Universitat de Girona.

Salvi, així com l'Agència de Salut Pública, afegeix que les universitats són un espai segur, i que la incidència a la UdG és gairebé nul·la, però que l'objectiu és reduir la mobilitat i la interacció entre estudiants.

En aquest sentit, la mesura no ha estat ben rebuda per la comunitat estudiantil. Rebutgen que la Generalitat hagi pres aquesta decisió sense tenir en compte l'opinió dels estudiants i denuncien que han pagat per cursar assignatures presencials. Cirera, portaveu del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans a Girona, afegeix que els estudiants s'han matriculat aquest any amb la incertesa de com seria el curs i que el model en línia suposa una retallada pel que fa a qualitat educativa.

L'acord entre les universitats i el govern arriba després que diumenge el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, anunciés que convindria que les classes fossin virtuals durant els pròxims quinze dies.

Tall de veu _ Cirera

Tall de veu _ Quim Salvi _ reduir la mobilitat

Tall de veu _ Quim Salvi _ classes online

Tots els podcasts Escoltar ara