Actualitat

Foto: Associació de Naturalistes de Girona

Millor qualitat de l'aigua i més espècies de macroinvertebrats a l'Onyar

dimecres 14 d'octubre de 2020 | Medi ambient

L’aigua del riu Onyar es troba en més bon estat que l’any anterior però dins un llindar de qualitat deficient. Així ho apunta el resultat del mostreig fet per l’Associació de Naturalistes de Girona.

El mostreig fet per l'Associació de Naturalistes de Girona evidencia que malgrat mantenir-se en un llindar deficient amb una forta contaminació de nitrats, s'han pogut observar algunes millores pel que fa a la qualitat de l'aigua del riu Onyar el seu pas per Girona. Fet que l'entitat associa al temporal Glòria i la baixada d'activitat produïda pel confinament.

Raúl Domínguez és tècnic de defensa del territori de l'Associació de Naturalistes de Girona.

D'altra banda, sí que s'ha experimentat una millora en l'estat ecològic, ja que s'han trobat més espècies de macroinvertebrats, com larves de libèl·lules, nedadors d'esquena, efímers, entre d'altres, que són bioindicadors de la bona qualitat de l'aigua. Raúl Domínguez atribueix aquesta millora a la disminució d'espècies invasores, probablement fruit del temporal Glòria.

Tot i el confinament i l'augment per la sensibilització ambiental que han comportat una millora en la qualitat de l'aigua del riu Onyar, els Naturalistes han trobat deixalles de tota mena: des de llaunes, plàstics, paper, vidre i mascaretes.

L'Associació de Naturalistes de Girona porta des del 2018 fent aquests mostrejos en el marc del Projecte Rius, un projecte de ciència ciutadana de l'Associació Hàbitats, per avaluar l'evolució de l'estat ecològic del riu.

Tall de veu _ Raúl Domínguez _ nous macroinvertebrats

Tall de veu _ Raúl Domínguez _ qualitat de l'aigua

Tots els podcasts Escoltar ara