Actualitat

Foto: DipSalut

Dipsalut organitza sessions grupals per donar suport a les famílies per afrontar els efectes emocionals de la crisi de la COVID-19

dimecres 14 d'octubre de 2020 | Salut

Fins al moment, les principals inquietuds que han detectat en els assistents són la por a perdre la feina, la de transmetre el neguit dels pares als fills i la de no saber si els infants seran capaços d’aguantar un altre confinament.

La pandèmia per la COVID-19 i els problemes i els canvis en la quotidianitat que comporta han posat en tensió moltes llars. Per contribuir a millorar-hi la convivència i el benestar emocional durant la pandèmia i promoure la criança positiva, l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona proposa uns tallers als pares i a altres persones cuidadores.

El propòsit dels tallers és fomentar l'educació emocional d'infants, adolescents i joves a casa, compartint eines, recursos i activitats útils per acompanyar-los en el reconeixement i la gestió de les emocions i els sentiments, i fomentant les habilitats parentals i una estratègia de criança positiva. Alhora, també es vol proporcionar un espai de diàleg, confiança i cura, en què les famílies poden posar en comú experiències i trobar comprensió i suport. Ho explica Maria Puig, presidenta delegada del DipSalut.

Puig explica els principals neguits dels participants durant aquest temps.

Les sessions, titulades "Gestionem les emocions en un curs de canvis" es duen a terme en línia i són gratuïtes. S'ofereixen en diferents franges horàries —matí, migdia, tarda o vespre.

La iniciativa, ha començat aquest mes d'octubre i es preveu que se'n facin fins a finals de desembre i s'emmarca com a eina complementària en les activitats per a la gestió emocional de la crisi de la COVID-19 proposades als centres educatius dins el programa d’educació per a la salut "Sigues tu", promogut per Dipsalut. Per participar-hi només cal emplenar un formulari d'inscripció, que està disponible a la pàgina web de siguestu.cat

Tall de veu_Maria Puig_neguits

Tall de veu_Maria Puig_exercicis

Tots els podcasts Escoltar ara