Actualitat

Foto: icsgirona.cat

L’Hospital Josep Trueta recupera aquest estiu els bons índex de donacions d’òrgans

dimecres 14 d'octubre de 2020 | Salut

També assoleix un rècord en extracció de còrnies.

La situació provocada per la Covid-19 ha fet que durant gairebé tres mesos s’hagin mantingut ocupats els llits d’UCI amb pacients afectats per coronavirus i altres patologies urgents, fet que no permetia ingressar a pacients com a possibles donants ni tampoc fer intervencions de trasplantament. Al mateix temps, la prudència davant el desconeixement dels efectes que podria tenir la Covid-19 tant en donants com en receptors, ha fet que durant gairebé dos mesos l’activitat de donació i trasplantament hagi sigut molt reduïda.

Tot i això, durant l’agost s’han detectat 7 possibles donants, dels quals finalment un total de 4 van ser donants reals, hi va haver tres contraindicacions mèdiques i cap negativa familiar. Gràcies a aquests donants es podran fer 6 trasplantaments de ronyó, 4 de fetge i 6 de pulmó. A més, aquest agost s’ha assolit un nou rècord pel que fa la donació de còrnies en un sol mes, arribant a les 11 donacions.

En el conjunt de l’any 2020 al Trueta s’han detectat fins a 34 possibles donants. Aquests han suposat un balanç final de 12 donants vàlids, quatre dels quals aquest agost, que han permès extreure 22 ronyons, 9 fetges, 2 cors, 10 pulmons i un pàncrees. També s’han donat 66 còrnies.

Tots els podcasts Escoltar ara