Actualitat

Foto: @martazambudio27

S'atura part del pla de l'Ajuntament de Girona al barri de Font de la Pólvora

dimarts 13 d'octubre de 2020 | Societat

L'Ajuntament de Girona s'ha vist obligat a aturar el servei de porta a porta i la presència policial al barri de Font de la Pólvora a conseqüència de la pandèmia, alhora que s'han aturat les obres al carrer Avellaner. Per la seva banda, l'associació de veïns critica la "deixadesa" del barri i la falta de comunicació amb l'Ajuntament.

El pla de l’Ajuntament de Girona per acabar amb els talls de llum a Font de la Pólvora s’ha vist interromput a conseqüències generades per la Covid 19.

La regidora de Drets Socials de l’Ajuntament de Girona, Núria Pi, explica que a hores d’ara només es pot avançar en les obres de sectorització per part d’Endesa i es manté el servei al centre cívic per donar informació als veïns sobre la contractació de la llum i sobre quina era la potència més adequada per ells. Un servei que també s’oferia fins ara a través del porta a porta i que s’ha hagut d’aturar per la pandèmia, així com la presència policial als carrers, per la baixada del nombre d’efectius disponibles amb les restriccions excepcionals activades a la ciutat. Són declaracions de Núria Pi.

Pel que fa a les obres de sectorització, es van reprendre les obres al carrer Avellaner entre els mesos de juny i juliol després de l’estat d’alarma, però ara es mantenen aturades perquè no està funcionant de la mateixa manera que ho va fer al carrer Mimosa. La regidora Núria Pi reconeix que desconeixen perquè no funciona en aquesta zona però que s’ha de detectar el problema per poder avançar a les altres zones previstes.

Per la seva banda, els veïns de Font de la Pólvora lamenten que l’actuació per part del consistori estigui “parada” i que la comunicació amb l’Ajuntament sigui molt complicada. Pamela Heredia, membre de l'Associació de Veïns de Font de la Pólvora assegura que hi ha molta “deixadesa” al barri alhora els talls de llum segueixin sent constants.

En aquest sentit, Heredia afegeix que ha demanat a l’Ajuntament poder obtenir connexió a internet i un portàtil per fer les tasques pròpies de l’associació de veïns, i l’Ajuntament li ha respost que “no tenen pressupost”.

Tall de veu _ Núria Pi _ obres

Tall de veu _ Núria Pi _ porta a porta i policia

Tall de veu _ Pamela Heredia

Tots els podcasts Escoltar ara