Actualitat

Foto: icsgirona

Investigadors gironins fan un estudi per analitzar l’elasticitat muscular en infants amb paràlisi cerebral

dimarts 13 d'octubre de 2020 | Salut

L’objectiu és obtenir informació per decidir quin és el tractament més òptim per a aquests pacients.

La paràlisi cerebral és un conjunt de trastorns que afecta entre 2 i 3 de cada 1.000 nens i comporta afectacions del moviment, la postura i les habilitats motores, la majoria de vegades per alteracions del to muscular.

Un equip multidisciplinari d’investigadors gironins lidera un estudi, que es va iniciar al 2017, i compta amb la participació de 78 nens i nenes d’entre 3 i 14 anys, dels quals 32 presenten paràlisi cerebral i 46 no, per fer un estudi comparatiu dels graus de rigidesa o espasticitat.

Dolors Casellas és neuropediatra del servei de Pediatria de l’Hospital Josep Trueta.

Aquest mes de setembre s’ha fet una nova recollida de dades a l’Hospital Josep Trueta, en la qual s’han pogut recollir les dades de 34 nens i nenes a través d’una elastosonografia, una prova no invasiva que permet detectar els canvis d’una manera precoç i decidir així quin és el tractament més adequat pels pacients. Ho explica Dolors Casellas.

Aquest projecte el porta a terme un equip multidisciplinari liderat per Dolors Casellas, neuropediatra del servei de Pediatria de l’Hospital Universitari de Girona Dr. Josep Trueta, i format per Raquel Font i Anna Prats, doctores en Ciències de l’Activitat Física i Esport (CAFE) i en Biologia respectivament, i membres de l’equip d’investigació PHAS Research d’EUSES, a més de Juan Serrano, doctor en fisioteràpia d'EUSES; Inés Osiniri, pediatra ecografista de la Clínica Bofill; Laura González, tècnica de radiologia de l'empresa General Electrics, i Marçal Llach, col·laborador extern.

Tall de veu _ Dolors Casellas _ elastosonografia

Tall de veu _ Dolors Casellas _ espasticitat

Tots els podcasts Escoltar ara