Actualitat

Foto: Girona FM

El Museu del Cinema inaugura l’exposició “Actors Icònics” que vol demostrar que els actors són el principal element iconogràfic de la cinematografia

dimarts 13 d'octubre de 2020 | Cultura

“Actors Icònics” és la segona part de la mostra dedicada a les actrius icòniques.

El Museu del Cinema de Girona ha presentat avui la nova exposició: “Actors Icònics. Imatges simbòliques i frases cèlebres dels grans actors del cinema. Col·lecció Vicenç Arroyo”. Aquesta és la segona part de la mostra que es va realitzar l’any passat dedicada a les actrius icòniques. L’objectiu de la mostra és recordar als grans actors de la història del cinema. Són declaracions del director del Museu del Cinema, Jordi Pons.

L’exposició mostra retrats autografiats dels grans actors del segle XX procedents del fons del Museu del Cinema, de la col·lecció Vicenç Arroyo, i de les frases més celebres de cadascun d'ells. Arroyo la va donar al Museu del Cinema el 8 d’abril del 2010 i actualment consta de 14.922 fotografies i aquesta és la donació de material cinematogràfic més important rebuda al museu fins ara. Amb ella, el museu repasa la iconografia actoral dels grans intèrprets que han esdevingut símbols i records inesborrables per milions d'espectadors i espectadores.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha fet una reivindicació a actes culturals com la inauguració d’aquesta exposició.

Actors Icònics es podrà veure al Museu del Cinema del 14 d'octubre al 25 d'abril de 2021 de dimarts a dissabte de 10 del matí a les 6 de la tarda i els diumenges de 10 del matí a les dues del migdia. Compta amb el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya.

Tall de veu_Jordi Pons

Tall de veu_Marta Madrenas

Tots els podcasts Escoltar ara