Actualitat

Foto: the-scientist.com

Salut començarà a fer tests d'antígens perquè s'obté el resultat en només 20 minuts

dimarts 13 d'octubre de 2020 | Salut

En paral·lel, alguns hospitals catalans utilitzaran el pooling, que permet fer una sola prova PCR amb mostres de vuit persones.

El Departament de Salut començarà a fer de manera sistemàtica tests d'antígens, també coneguts com a tests ràpids perquè s'obté el resultat en només 20 minuts, segons ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés. S'utilitzaran en persones amb símptomes, preferentment de menys de 5 dies d'evolució. En total, es posaran en marxa 500.000 testos d'antígens als hospitals comarcals i Centres d'Atenció Primària que tenen lluny els laboratoris on s'analitzen els tests PCR.

En paral·lel, alguns hospitals catalans com Can Ruti i el Banc de Sang i Teixits començaran a utilitzar la tècnica pooling, que permet fer una sola prova PCR amb mostres de vuit persones. En el cas que la prova surti negativa, es considera que les vuit persones no tenen Covid i només en cas de donar positiu caldrà analitzar-les per separat. Aquesta tècnica és útil, sobretot, en zones amb baixa circulació del virus.

Vergés ha assegurat que volen anticipar-se perquè ja han començat a notar un increment de les visites a Urgències i els ingressos hospitalaris i ha demanat a la població de Catalunya que es quedi a casa.

Tots els podcasts Escoltar ara