Actualitat

Foto: campinglava.com

Els cāmpings gironins destinen uns 1,5 milions d'euros a protocols sanitaris per prevenir la pandčmia

dimarts 13 d'octubre de 2020 | Societat

Des de l’entitat es queixen que els ajuts que els han donat les administracions han estat curts i complicats i que hi ha treballadors que encara no han cobrat les prestacions que els pertocaven.

Amb el desconfinament, el sector dels cāmpings es va preparar per tenir els espais habilitats per complir les mesures de seguretat que exigia la pandčmia. De fet, en total, van destinar uns 1,5 milions d’euros amb protocols sanitaris. Tot i aixō, diuen que les ajudes de les administracions no han estat el que esperaven. Així doncs, les descriuen com a poques i curtes i afirmen que hi ha molts treballadors que encara no han cobrat les prestacions que els pertocaven. Ho explica el vicepresident dels cāmpings de Girona i portaveu de la Federaciķ Catalana, Josep Maria Pla.

Alguns allotjaments van tancar a finals d’agost o per la diada quan normalment estan oberts fins a finals de setembre. Els cāmpings gironins fan una valoraciķ de la temporada d’estiu i conclouen que el 90% del turistes que han passat durant la temporada estival pels cāmpings gironins han estat catalans i espanyols i quasi no han comptat amb turistes internacionals.

Pel que fa al tipus de cāmpings que han tingut més ocupaciķ Josep Maria Pla afirma que han estat els cāmpings de muntanya i d'interior els més concorreguts.

Des dels cāmpings de Girona, pel prōxims mesos, tenen constāncia que molt cāmpings no obriran fins la Setmana Santa de l’any vinent.

Tall de veu_Josep Maria Pla_ajudes

Tall de veu_Josep Maria Pla_muntanya

Tots els podcasts Escoltar ara