Actualitat

Foto: Diputació de Girona

8 biblioteques de les comarques gironines participen a una prova pilot per fomentar la música en aquests espais

divendres 9 d'octubre de 2020 | Cultura

És una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona i es farà a partir d’activitats com sessions de discos, presentacions de llibres o cicles de poesia i música.

El projecte 78 RPM, liderat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, té l’objectiu de fomentar l’accés a la música a les biblioteques davant el descens continu de la demanda de CDs, que suposa ara només un 3% dels préstecs. Un fet que ha evidenciat que aquest format està cada vegada més obsolet, que les demandes de la ciutadania en matèria musical han canviat i que els serveis de les biblioteques han d’adaptar-se a aquestes necessitats.

Albert Piñeira, responsable de Cultura de la Diputació de Girona, explica que les actuacions es centren en 3 blocs: en activitats gratuïtes per fomentar la música, en habilitar els espais de les biblioteques enfocats a aquest gènere i en actualitzar el fons musical d’aquestes.

En aquesta prova pilot hi participen 8 biblioteques gironines: la de Blanes, Caldes de Malavella, la Bisbal d’Empordà, Figueres, Puigcerdà, Ripoll, Calonge i a Girona, la Biblioteca Pública Carles Rahola. Ho explica Albert Piñeira.

En concret, a la Carles Rahola, es farà l’activitat Músics de llibre, que consisteix en 3 presentacions d’obres literàries que han escrit 3 destacats músics de l’escena actual: Marc Ros (Sidonie), amb El retorn d’Abba; David Carabén (Mishima), amb La forma d’un sentit, i Gerard Quintana (Sopa de Cabra), amb Entre el cel i la terra.

El projecte rep el nom de 78 RPM, ja que fa referència a l’acrònim que denomina el primer format de discos de gramòfon, que giraven a una velocitat de 78 revolucions per minut.

Tall de veu _ ALbert Piñeira _ fons musical

Tall de veu _ Albert Piñeira _ 8 biblioteques

Tots els podcasts Escoltar ara