Actualitat

Foto: arabalears.cat

Alguns mestres comencen a perdre la veu per parlar amb la mascareta

divendres 9 d'octubre de 2020 | Salut

Des del Col·legi de Logopedes de Catalunya recomanen hidratar-se amb freqüència, mantenir una bona postura i emprar una bona tècnica vocal.

Ara que ja fa gairebé un mes que els mestres imparteixen classes als centres han pogut detectar que parlar amb la mascareta els fa perdre la veu, fins al punt de quedar totalment afònics. Com els alumnes no els poden veure la boca mentre expliquen la lliçó i la mascareta roza els llavis, els docents han de pujar el volum de veu perquè se’ls escolti amb claredat. Des del Col·legi de Logopedes de Catalunya expliquen el perquè es produeix aquest fet. Són declaracions de Xon Belmonte, logopeda i secretària de la Junta de Govern del Col.legi de Logopedes de Catalunya.

Belmonte explica, que a través d’un estudi, han pogut detectar que la mascareta limita més en la comunicació però que en la part vocal encara no se sap del cert.

Per prevenir les afonies, des del Col·legi de Logopedes de Catalunya, recomanen hidratar-se molt i mantenir una bona postura. Són declaracions de Xon Belmonte.

Pel que fa al millor tipus de mascareta per poder comunicar-se en l’àmbit docent, Belmonte suggereix que podrien ser les homologades sanitàries, com l’FFP2 i la quirúrgica, ja que són les que permeten més respiració. Tot i així, la logopeda comenta que no hi ha cap estudi que ho demostri.

Tall de veu_Xon Belmonte_recomanacions

Tall de veu_Xon Belmonte_percepció

Tall de veu_Xon Belmonte_causa

Tots els podcasts Escoltar ara