Actualitat

Foto: ANC Girona

Coincidint amb la visita del rei Felip VI avui a Barcelona, ahir al vespre a Girona es va fer una crema de fotografies del monarca

divendres 9 d'octubre de 2020 | Societat

Unes 400 persones van cremar una figura gegant del rei de cap per avall, cartells i una bandera espanyola.

400 persones es van concentrar ahir a la Plaça de Vi de Girona per cremar una figura gegant del rei de cap per avall, cartells i una bandera espanyola. L'acte, convocat per l'ANC arreu de Catalunya, es va fer per rebutjar la visita de Felip VI al costat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a Barcelona prevista per avui. Ho explica Tavi Casellas, coordinador de l’Assemblea Nacional Catalana a Girona.

Els organitzadors van repartir uns 300 cartells amb fotografies del monarca i lemes com 'Si el rei vol corona' o 'El rei espanyol no és benvingut a Catalunya'. Al mig de la plaça, una gran figura del monarca de cap per avall presidia l'acte.

L’ANC va llegir un manifest sota el títol 'Ni rei ni corona, independència' on acusaven l'estat espanyol de continuar provocant el poble català. També van reivindicar l'acte com un homenatge a l'esquerra independentista i van celebrar les accions d’Enric Stern i Jaume Roura, o Tamara Carrasco, i van dir que han servit per obrir camí.

Després de la lectura del manifest, els organitzadors van encendre la figura del rei i van emplaçar als assistents a acostar-se amb els cartells per participar en la crema. Un d'ells va acabar cremant també una bandera espanyola. Són declaracions de Tavi Casellas.

L'acte es va tancar amb el Cant dels Segadors.

Tall de veu_Tavi Casellas_rei

Tall de veu_Tavi Casellas_crema

Tots els podcasts Escoltar ara