Actualitat

Foto: IAS Girona

Creix un 4% l’atenció a joves i infants en matčria de salut mental a comarques gironines aquest 2019

dijous 8 d'octubre de 2020 | Salut

El10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, que aquest any porta per lema “Salut mental per a tothom. Major inversió – Major accés. Per a qualsevol persona, en qualsevol lloc“.

El Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil va atendre el 2019 un total de 6.210 menors per temes de salut mental. D’aquests, un 36% acudien al centre per primera vegada i prop d’un 30% va rebre atenció per un diagnňstic Codi Z, que té a veure amb situacions de malestar per diferents causes de la prňpia vida.

Claudi Camps, director assistencial de la Xarxa de Salut Mental i Addiccions de l’Institut d’Assistčncia Sanitŕria, explica que l’atenció a menors ha anat en augment els darrers anys, pel reforç d’efectius i per la conscienciació d’aquests, perň creuen que ara la demanda es dispararŕ amb les conseqüčncies de la pandčmia.

D’altra banda, segons les dades registrades en l’última memňria anual de l’Institut d’Assistčncia Sanitŕria, els ingressos hospitalaris han caigut un 6% a comarques gironines aquest 2019, percentatge que s’eleva fins a un 14% en els pacients vinculats a l’alta complexitat.

Claudi Camps explica que aquesta disminució es deu als equips d’atenció individual, que atenen aquests pacients a domicili i eviten l’hospitalització.

Segons l’última Enquesta de Salut de Catalunya, el 7,5% de la població d’entre 4 i 14 anys té probabilitat de patir un problema de salut mental, i l’OMS creu que la pandčmia de la Covid-19 incrementarŕ les necessitats de salut mental de les persones a tot el món i totes les edats.

Tall de veu _ Claudi Camps _ equips d'atenció individual

Tall de veu _ Claudi Camps _ atenció infantojuvenil

Tots els podcasts Escoltar ara