Actualitat

Foto: lamoncloa.com

Sánchez vol crear 800.000 llocs de treball en 3 anys amb els fons europeus anti-Covid

dijous 8 d'octubre de 2020 | Política

A més, amb l’aprovació d’aquest fons, si hi ha inversions que entrin en les competències autonòmiques, es podrien transferir diners a les comunitats per executar-les.

El pla de reformes amb els fons europeus anti-Covid s'ha de finançar amb els 140.000 milions d'ajudes europees que haurien d'arribar els propers 6 anys i és el document que La Moncloa ha d'enviar a Brussel·les la setmana vinent perquè sigui examinat i aprovat.

El fons s’anomena de Recuperació, Transformació i Resiliència de l'Economia i la majoria dels projectes que es beneficiaran de les ajudes hauran d'apostar clarament per l'economia verda i digital.

Sánchez ha dit que aquest pla de reactivació econòmica ha de servir per modernitzar l'economia espanyola. És per això que del total de la inversió un 37% serà per a polítiques verdes, i un 33% per a les digitals, tal com demana Brussel·les. A més, vol crear 800.000 llocs de treball en 3 anys.

El president espanyol també ha assegurat que en el pròxim trienni arribaran 72.000 milions d'ajudes europees, 27.000 milions l'any que ve. A més a més, si hi ha inversions que entrin en les competències autonòmiques, es podrien transferir diners a les comunitats per executar-les. Així doncs, la voluntat de Sánchez és, segons va explicar, fer uns pressupostos expansius, sense retallades i amb una gran despesa pública.

Tots els podcasts Escoltar ara