Actualitat

Foto: cambrasstfeliu.com

Els empresaris gironins demanen un protocol clar a l'hora d'atorgar baixes per coronavirus als treballadors

dijous 8 d'octubre de 2020 | Societat

Denuncien la falta de comunicació entre els Centres d’Atenció Primària i les empreses.

El Grup Impuls per Girona (integrat per les Cambres de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, Foeg, Pimec Girona i el Fòrum Carlemany) ha assegurat que vol denunciar a les administracions la "indefensió" que senten les empreses per la manca d’un protocol d’actuació clar i unificat per afrontar els casos de covid-19 als centres de treball.

Les empreses denuncien que els CAP actuen de manera diferent amb cada treballador que acudeix a fer-se la prova PCR sospitant que pot està contagiat. Diuen que l’espera per a poder fer el test en alguns casos és superior als tres o quatre dies, durant els quals l’empresa no sap quin criteri adoptar, i que el test surt negatiu, hi ha diversos CAPs que signen la baixa del treballador i d’altres que li donen l’alta. Són declaracions d’Eduard Torrent, gerent de la Cambra de Comerç a Girona.

Les empreses es queixen també que els centres de salut no contacten amb ells per informar de les baixes i que això fa que es trobin amb que hi ha personal que està treballant tot i tenir la baixa.
Des del GiG doncs, fan seva la demanda d’eliminar la qualificació expressa de “contagi per coronavirus” com a accident de treball. Sol·liciten sinó que es prenguin noves mesures ja que moltes empreses temen que qualsevol contagi pugui portar a conseqüències greus en matèria de responsabilitat empresarial. Aquesta demanda ja s’ha fet arribar a la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies i a al Ministeri de Treball i Economia Social.

Tall de veu_Eduard Torrent

Tots els podcasts Escoltar ara