Actualitat

Foto: Vinicius, Creu Roja Girona

La Creu Roja gairebé triplica en sis mesos de Covid el nombre de persones ateses

dijous 8 d'octubre de 2020 | Societat

Prop de mig milió de persones ha rebut ajuda de la Creu Roja a Catalunya per fer front a la pandèmia.

A Catalunya, la Creu Roja ha atès, entre març i setembre, gairebé mig milió de persones per fer front a la pandèmia, segons un informe de l'observatori sobre l'impacte de la Covid-19 en els col·lectius vulnerables que va presentar ahir l'organització humanitària. La xifra gairebé triplica, és un 280% més, el nombre de persones que va atendre en el mateix període de l'any anterior. Jordi Martori, coordinador provincial de Creu Roja Girona, ho explica.

Gairebé 36.000 persones han acudit per primera vegada a l'entitat a demanar ajuda, perquè no podien cobrir les necessitats més bàsiques, com ara el menjar i l'allotjament. Més de la meitat, un 53%, són llars que abans de la crisi sanitària comptaven amb ingressos mensuals més o menys estables i ara han vist disminuir els seus recursos econòmics. El 39% de les persones ateses havien perdut la feina a causa de la pandèmia. Pràcticament el 60% de les famílies que l'organització ha atès tenen fills menors, i un 19% són famílies monoparentals, amb dones al capdavant. Són declaracions de Jordi Martori.

Per altra banda, a més de la meitat, un 56% de les persones vulnerables a causa de la pandèmia, la situació els ha afectat emocionalment. També la vulnerabilitat social que ha agreujat la pandèmia fa visible que el 43% dels menors que ha atès la Creu Roja ha tingut dificultats per seguir el curs escolar durant el confinament. Martori explica els recursos que ha invertit Creu Roja per pal·liar la situació.

Actualment, La Creu Roja està implantant el projecte de voluntariat Promotor Comunitari de Salut, amb l’objectiu de conscienciar i donar pautes preventives sobre el coronavirus a més de 100.000 persones a tot Catalunya i distribuir fins a 90.000 mascaretes.

Tall de veu_Jordi Martori_vulnerables

Tall de veu_Jordi Martori_augment

Tall de veu_Jordi Martori_resposta

Tots els podcasts Escoltar ara