Actualitat

Foto: Girona FM

Girona engega una prova pilot per fomentar que alumnes puguin anar sols a l’escola d’una manera segura i sostenible

dijous 8 d'octubre de 2020 | Societat

Es tracta d'una prova pilot a nivell catalā en la qual participen 11 centres escolars gironins: les escoles Domeny, Migdia, Joan Bruguera, Dr Masmitjā, FEDAC-Sant Narcís, El Bosc de la Pabordia, Montjuīc, FEDAC-Pont Major, CEE Font de l’Abella, Pla de Girona i Annexa Joan Puigvert.

La Xarxa de coordinadors i coordinadores de mobilitat escolar és una iniciativa que té per objectiu que els nens i nenes puguin anar de casa a l’escola o viceversa, d’una manera autōnoma, segura, saludable i sostenible. Per fer-ho, s’inclou la figura d’un coordinador, que serā un professor, que estarā a la porta dels centres educatius per actuar com a interlocutor de les demandes i problemes que puguin sorgir, alhora que proposa iniciatives relacionades amb l’educaciķ viāria i la sostenibilitat.

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, explica que l’Ajuntament vetlla per fomentar l’autonomia dels nens i nenes de la ciutat i fomentar el transport sostenible.

La iniciativa engega a Girona com a prova pilot en 11 centres escolars amb la idea d’ampliar-ho el curs vinent a altres centres escolars de Catalunya. Ho explica Marta Sureda.

La iniciativa s’inclou dins el Pla d’acciķ regional 2020-2021 sobre mobilitat escolar de Catalunya, emmarcat en el projecte School Chance, actiu a la ciutat des de l’any 2017. Estā previst que la prova pilot finalitzi el juliol del 2021 i, posteriorment, s’apliqui a altres centres educatius del territori catalā.

Tall de veu _ Marta Sureda _ prova pilot

Tall de veu _ Marta Sureda _ objectiu

Tots els podcasts Escoltar ara