Actualitat

Foto: Plataforma Volem la Jornada Contínua a Catalunya

Unes 1.000 famílies gironines es mostren a favor de la jornada contínua a les escoles

dilluns 28 de setembre de 2020 | Educació

La Plataforma Volem la Jornada Contínua a Catalunya reclama poder escollir democràticament el tipus de jornada lectiva i aposta per aquesta en els centres que ho sol·licitin.

En els primers dies del curs escolar, unes 1.000 famílies gironines s’han adherit a la demanda de la Plataforma Volem la Jornada Contínua per poder decidir lliurement l’horari escolar dels infants.

La Plataforma Volem la Jornada Contínua a Catalunya reclama poder escollir democràticament el tipus de jornada lectiva a les escoles i aposta per la implantació de la jornada continua en tots els centres del territori català que ho sol·licitin. Aquesta jornada no altera la quantitat d’hores lectives ni de menjador, ni tampoc les hores d’entrada i recollida d’aquelles famílies que no ho desitgin, però permet una reorganització de l’horari actual. Així, es passaria d’un horari fix de nou del matí a dos quarts de cinc de la tarda a un horari lectiu continuat de nou a dues i un horari de menjador, per als qui ho desitgin, de dues a dos quarts de cinc.

Algunes escoles catalanes han demanat el canvi a jornada contínua però se’ls ha denegat contínuament. Actualment, s’està duent una prova pilot en diversos centres. David Zafra, portaveu de la plataforma, explica la situació.

La jornada continua presenta diversos avantatges segons la plataforma, tant per als infants com per als progenitors i cuidadors. D’una banda, concentra l’activitat lectiva en les hores de major receptivitat i adapta l’horari als ritmes biològics dels infants, fet que redueix la fatiga i l’estrès. Són declaracions de David Zafra.

La jornada contínua s’aplica majoritàriament a gairebé totes les comunitats autònomes. La plataforma emprendrà accions reivindicatives en els propers dies com penjades de pancartes a balcons per tot el territori català i més endavant, marxes en cotxe.

Tall de veu_David Zafra_avantatges

Tall de veu_David Zafra_situació actual

Tots els podcasts Escoltar ara