Actualitat

El tanatori de Girona instal·la un forn crematori de zero emissions i renova la sala d’introducció de fèretres per a les famílies i el porxo de l’entrada

dimecres 16 de setembre de 2020 | Societat

Per una banda, Mèmora ha renovat el forn crematori, present des de la creació del tanatori fa prop de 12 anys, i ha instal·lat un forn crematori de zero emissions contaminants a l’atmosfera. Alhora, s’ha remodelat la sala d’introducció de fèretres per a les famílies i s’ha equipat l’entrada amb un porxo.

Xavier Poch, responsable de Mémora Girona, diu que l’objectiu de les actuacions es oferir un millor servei a les famílies i contribuir en un entorn sostenible.

Poch afegeix que les incineracions ara suposen al voltant del 40% de l’activitat del tanatori, gairebé el doble que fa 5 anys, i que amb la pandèmia de la Covid 19 s’ha disparat la demanda de cremacions. En aquest sentit, Poch afegeix que aquestes millores han permès fer front a la punta de mortalitat que es va registrar als mesos de març i abril.

Les millores al tanatori de Girona han suposat una inversió del voltant de 800.000 euros. La majoria s’ha destinat al nou forn zero emissions, que compta amb un complex sistema de filtratge de gasos i partícules pioner a la província de Girona.

Tall de veu _ Xavier Poch _ millores

Tall de veu _ Xavier Poch _ cremacions

Tots els podcasts Escoltar ara