Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

Avui engega la Setmana Europea de la Mobilitat a Girona

dimecres 16 de setembre de 2020 | Medi ambient

Estaven previstes més d'una vintena d'activitats per promoure hàbits més sostenibles, segurs i saludables, però ara, amb les noves restriccions a Girona i Salt per frenar la transmissió del virus, s'han hagut de cancel·lar totes aquelles activitats en les quals no es puguin garantir les mesures de seguretat.

Des d’activitats per fomentar la mobilitat sostenible, a tallers de formació o de conscienciació a través de produccions audiovisuals. Des d’avui fins diumenge la ciutat de Girona acullirà una sèrie d’activitats per fomentar hàbits com els desplaçaments a peu, en bicicleta o en transport públic i alhora visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic per millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

La regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Girona, Marta Sureda, explica que s’han hagut d’anular totes les activitats en grup per les noves restriccions però es manté la voluntat de fer-les més endavant.

La setmana ha donat el tret de sortida aquest matí, a Plaça Catalunya, on les primeres 100 persones que hagin anat a classe o a la feina en bicicleta han rebut un esmorzar gratuït. D’entre les altres activitats programades, destaquen les projeccions audiovisuals del documental Bikes vs. Cars de Fredrik Gertten al Museu del Cinema de Girona o la marxa nòrdica prevista per dijous. Marta Sureda explica que aquesta activitat s’ha decidit mantenir perquè es poden garantir les mesures de seguretat.

La setmana de la mobilitat s’allargarà fins diumenge 22 de setembre i es pot consultar tota la programació, amb les modificacions marcades per les restriccions, al web www2.girona.cat/mobilitat_setmana

Tall de veu _ Marta Sureda _ marxa nòrdica

Tall de veu _ Marta Sureda _ ajornar actes

Tots els podcasts Escoltar ara