Actualitat

Foto: Casa Masˇ

La Casa Masˇ celebra el seu centenari

dimecres 16 de setembre de 2020 | Cultura

Ho farÓ amb visites guiades, exposicions i conferŔncies durant els mesos de tardor

Per commemorar el centenari de la Casa Masˇ, la Fundaciˇ Rafael Masˇ ha programat una tardor plena d’activitats, amb exposicions, visites guiades, conferŔncies i tambÚ un concert de petit format. El director de la Casa Masˇ, Jordi FalgÓs, explica perquŔ s’ha decidit celebrar el centenari.

Les activitats comencen avui amb “La Casa Masˇ amb ulls de dona”, una visita guiada que posa Ŕmfasi en el paper de les dones que han viscut a la casa i la seva relaciˇ amb l’arquitecte. Aquesta visita guiada es repetirÓ el 19 de novembre. El dia 17 es farÓ la presentaciˇ del llibre Noucentismes. El Noucentisme catalÓ en el context cultural europeu.

L’activitat central del centenari Ús el cicle “Casa Masˇ 1920”, un cicle de conferŔncies al menjador de la casa a cÓrrec de diferents especialistes que parlaran d’obres d’art, literatura i m˙sica del mateix moment en quŔ Masˇ va acabar l’edifici. Sˇn declaracions de Jordi FalgÓs.

El primer convidat serÓ el poeta └lex Susanna, director d’art de la Fundaciˇ Vila Casas, que el 18 de setembre parlarÓ de dues escultures cabdals d’aquest perÝode: Noia nua d’Enric Casanovas i El violinista de Pablo Gargallo. El 25 de setembre la professora Anna Perera, de la CÓtedra Joan Vinyoli de la UdG, parlarÓ de Contra els poetes en min˙scula: primer manifest catalÓ futurista de Joan Salvat-Papasseit; el 2 d’octubre el professor Enric Bou, de la UniversitÓ Ca’ Foscari de VenŔcia, tractarÓ de dos llibres clÓssics de la poesia noucentista, L’oreig entre les canyes de Josep Carner i Selvatana amor de Guerau de Liost; i el 9 d’octubre, la professora Margarida Casacuberta, tambÚ de la CÓtedra Joan Vinyoli de la UdG, parlarÓ del llibre de poesies L’alta llibertat de Clementina Arderiu. El cicle acabarÓ el 16 d’octubre amb una conferŔncia del music˛leg Joaquim Rabaseda, professor de l’Escola Superior de M˙sica de Catalunya, sobre Vistes al mar d’Eduard ToldrÓ i tres sardanes de Juli Garreta.

Cada conferŔncia acabarÓ amb un tast de vi de la D.O. EmpordÓ. Totes les conferŔncies sˇn gratu´tes (es farÓ taquilla inversa) per˛ l’aforament Ús limitat, per ordre d’inscripciˇ.

El centenari de la Casa Masˇ tambÚ inclou una sŔrie de visites guiades gratu´tes a la Casa Masˇ, els dissabtes 19 i 26 de setembre, 3, 10, 17, 24 i 31 d’octubre, sempre a les 11.30 h.

Finalment, la celebraciˇ del centenari acabarÓ amb una nova proposta de la Fundaciˇ, els DiÓlegs contemporanis amb la Casa Masˇ.

Tall de veu_Jordi FalgÓs_centenari

Tall de veu_Jordi FalgÓs_conferŔncies

Tots els podcasts Escoltar ara