Actualitat

Foto: USTEC-STEs

USTEC-STES ha celebrat avui la roda de premsa d’inici de curs

dimecres 16 de setembre de 2020 | Educació

Ho ha fet per denunciar les ràtios elevades, la insuficiència d’espais i la incertesa sobre els elements de protecció durant aquest nou curs, entre d’altres.

USTEC·STEs ha defensat el retorn presencial a l’escola, que considera l’únic espai on hi pot haver una educació de qualitat. El sindicat ha explicat que les condicions d’aquest retorn els fan témer que uns centres educatius saturats, sense distància social ni protecció mínima, acabi esdevenint un espai de contagi, i que malauradament, això impliqui nous confinaments. La portaveu del sindicat, Glòria Polls, argumenta que calia, ara més que mai, una reducció de ràtios.

Així, exigeixen una activitat a les escoles segura. Això també implica, per exemple, altres mesures com ara la jornada compactada o la reducció de la durada de les sessions a la secundària (com s’ha implementat en algunes comunitats autònomes) per reduir l’exposició d’alumnat i professionals al virus.

Des del sindicat denuncien que els diversos protocols sanitaris que ha implantat el Departament són difícils d’aplicar a la pràctica. Creuen que és complicat prendre la temperatura a 800 alumnes d’alguns instituts amb un sol termòmetre o què alumnes d’un centre amb més de 600 alumnes puguin rentar-se les mans cinc vegades al dia amb només 10 o 12 piques operatives. Polls afirma que l’inici de curs no ha estat bo.

Des del sindicat demanaven ràtios de 10 alumnes a infantil i 15 a primària, secundària i altres ensenyaments, fet que suposaria la contractació de 4.000 docents per garantir la presencialitat i seguretat al llarg del curs.

Tall de veu_Glòria Polls_protocols

Tall de veu_Glòria Polls_ràtios

Tots els podcasts Escoltar ara