Actualitat

Foto: Security Info Watch

Detectats 2 positius el primer dia d'escola a Girona: un a Maristes i un a l'escola de Taialà

dimarts 15 de setembre de 2020 | Salut

El risc de rebrot a la regió sanitària de Girona puja 6 punts i s’acosta a 200. Girona i Salt són les dues ciutats catalanes amb el risc de rebrot més alt, per sobre de la mitjana catalana.

El Departament de Salut ha notificat en les darreres 24 hores 250 nous contagis de Covid 19 en un dia. El nombre de casos acumulats es situa així en 12.207 confirmats fins a data d’avui, dels quals, un 19% dels casos es concentren a Girona ciutat. Es registren també en les darreres hores 2 noves defuncions i s’eleva així el còmput total a 843 defuncions.

A hores d’ara hi ha 75 persones hospitalitzades, 4 menys que ahir, de les quals 17 es troben en estat greu.

El risc de rebrot puja de nou a la regió sanitària de Girona i es situa en un 194,77 sobre 100. Una dada que es situa per sobre de la mitjana catalana, que és de 157, però que encara es dispara més al municipi de Salt, que és de gairebé 626, i a Girona, on es situa en un 507.62 sobre 100.

Entre els nous contagis detectats a Girona, 2 pertanyen a alumnes d’escoles gironines: un a l’Escola Maristes i un altre a l’Escola Taialà. Els dos alumnes són asimptomàtics i van participar la setmana passada al cribratge massiu de Santa Eugènia. Els resultats es van conèixer ahir, coincidint amb el primer dia de classe. La resta de companys de classe, es mantindran aïllats 14 dies, es sotmetran als tests PCR i seguiran la docència online.

Tots els podcasts Escoltar ara