Actualitat

Foto: Diputaciˇ de Girona

La Diputaciˇ de Girona i la Generalitat preveuen desplegar 357 km de fibra ˛ptica a la provÝncia de Girona

dimarts 15 de setembre de 2020 | Infraestructures

Les actuacion es preveue entre aquest any i el vinent amb l'objectiu que tots els municipis gironins estiguin connectats a la xarxa de fibra ˛ptica l’any 2023.

En total es preveu invertir gairebÚ 20,5 milions d'euros i desplegar 357 km de fibra ˛ptica per tal que arribi a tots els municipis gironins. En aquest sentit, es preveu que la Diputaciˇ adeqŘi totes les infraestructures per poder estendre la fibra ˛ptica, amb un cost de prÓcticament un miliˇ d'euros. Per altra banda, la Generalitat destinarÓ mÚs de 19 milions en fer arribar la xarxa a diversos punts del municipi.

El president de la Diputaciˇ de Girona, Miquel Noguer, apunta que l’objectiu Ús que tots els municipis de les comarques gironines estiguin connectats a la xarxa de fibra ˛ptica l’any 2023.

En concret, s’aprofitaran les obres de desplegament dels trams de via verda entre SarriÓ de Ter i SerinyÓ -el que suposa uns 36 mil metres- i entre Ripoll i CampdevÓnol -798 metres-, que permetran connectar onze municipis de les comarques del GironŔs, el Pla de l’Estany i el RipollŔs: SarriÓ de Ter, Sant JuliÓ de Ramis, Palol de Revardit, CornellÓ del Terri, Porqueres, Banyoles, Fontcoberta, EsponellÓ, SerinyÓ, Ripoll i CampdevÓnol. Les obres, que tambÚ permetran connectar deu polÝgons industrials.
Pel que fa als trams de carreteres de la xarxa viÓria local, les actuacions es faran en els trams Monells-Madremanya i GarrigÓs - Arenys d’EmpordÓ, entre finals d’aquest any i el que ve.

Tall de veu _ Miquel Noguer

Tots els podcasts Escoltar ara