Actualitat

Foto: Girona FM

Salut aplica restriccions a Girona i Salt

dimarts 15 de setembre de 2020 | Salut

El Departament de Salut i els Ajuntaments de Girona i Salt han anunciat aquest matí a Girona una sèrie de restriccions per contenir el virus de la Covid 19, ja que es tracta dels dos municipis amb l’índex de rebrot més alt de Catalunya.

Entre altres restriccions, el Departament de Salut demana als ciutadans de Girona i Salt reduir al màxim l’activitat social i limitar els contactes al nucli familiar o de convivència habitual. També queden prohibides les reunions de més de 10 persones i es limita l’aforament de bars i restaurants a un 50%, tant a l’interior com a les terrasses, i amb l’obligació de tancar com a màxim a la 1 de la matinada. També es limita l’aforament d’actes culturals, arts escèniques i cinemes a no més d’un 50% i d’esdeveniments religiosos, casaments i cerimònies fúnebres a un 33%.

Miquel Carreras, gerent del CatSalut a Girona, explica que s’ha optat per posar en marxa aquestes mesures per les dades obtingudes amb la taxa acumulada per cada 100.000 habitants i l’índex de risc de rebrot.

Més enllà d’aquestes mesures aplicades per la Generalitat, els Ajuntaments de Salt i de Girona també han acordat mesures addicionals conjuntes com el tancament de parcs infantils i d’equipaments esportius a l’aire lliure, la limitació dels accessos a zones verdes, com les Deveses de Salt o les Hortes de Girona, la suspensió de mercats i fires previstes per aquest cap de setmana i la prohibició de la participació d’equips gironins en partits esportius amistosos. A més, a Girona quedarà tancat l’accés a la Muralla, i es demana als joves que no s’ajuntin amb joves d’altres grups estables dins del mateix centre escolar, o bé, d’altres centres.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, reconeix que són restriccions difícils però fa una crida a la responsabilitat ciutadana.

Està previst que les mesures entrin en vigor demà, un cop hagin estat aprovades, i es mantinguin, com a mínim, 14 dies.

Tall de veu _ Marta Madrenas

Tall de veu _ Miquel Carreras

Tots els podcasts Escoltar ara