Actualitat

Foto: Girona FM

La segona edició del Festival Monar’t arriba als barris de Santa Eugènia i Can Gibert del Pla amb l’objectiu de posar en valor espais públics a partir de l’art urbà

dimarts 15 de setembre de 2020 | Cultura

Intervindran 10 artistes amb els seus projectes que van ser votats i escollits prèviament.

Aquesta serà la segona edició del festival Monar’t que tindrà lloc del 21 al 27 de setembre i té la intenció de continuar posant al mapa de la ciutat de Girona un esdeveniment cultural utilitzant com a eix la diversitat cultural dels barris de Santa Eugènia i de Can Gibert. Són declaracions del regidor de Sostenibilitat, Martí Terés.

Tal com asseguren els seus organitzadors, veïns i entitats culturals del barri, la proposta busca l'equilibri en tres eixos: el vessant artístic, cultural i comunitari. S’han presentat més de 60 projectes i finalment s’han escollit 10. Tant els espais que s'intervindran com els 10 artistes d’arreu i projectes que hi estamparan, van ser votats i escollits prèviament. Ho explica Marta Roura, directora del Centre Cívic Santa Eugènia.

Pel que fa al recorregut de la ruta estarà marcat amb papallones blaves i sortirà del Centre Cívic de Santa Eugènia. Tot i això, aquest any els organitzadors han hagut de posposar la festa de les cultures perquè no es podria dur a terme complint les mesures de seguretat adequades. La representant de l'Associació Fent i Desfent i l'Associació d'Art Blau Blau, Nuria Gich, destaca les ganes de participar dels artistes en aquesta edició.

El nom del festival, Monar't, identifica la identitat comuna de Santa Eugènia i Can Gibert a partir de les hortes i la sèquia Monar.

Tall de veu_Marta Roura

Tall de veu_Núria Gich

Tall de veu_Martí Terés

Tots els podcasts Escoltar ara