Actualitat

Foto: habitatges.cat

Aprovada la proposta del PSC a ple per a la transformació i modernització del carrer del Carme de Girona

dimarts 15 de setembre de 2020 | Societat

Ampliar voreres, augmentar la llum, incloure el carril bici entre el centre i els barris del sector est de Girona i construir els ponts entre Carme, Vista Alegre i Montilivi i entre Vila Roja i la Creueta

Aquestes són les diferents reformes, que els socialistes consideren imprescindibles per reconvertir aquest espai. Ho explica Sílvia Paneque, portaveu del PSC a Girona.

Aquest procés de reforma i de modernització es veuria reforçat amb donar llum verd al carril bici, que ha estat reivindicat en nombroses ocasions per diferents associacions de veïns. Per tot això, els socialistes també demanen adequar l'espai natural entre el carrer del Carme i el riu Onyar.

El pont entre Vista Alegre, Carme i Montilivi és una altra reivindicació veïnal explícita i reiterada en multitud d'ocasions. Existeix un antic projecte a l'Ajuntament de Girona i, l'any 2019, l'Ajuntament va encarregar un estudi sobre la seva viabilitat. La connexió entre el Carme i Montilivi, apunten els socialistes, potenciaria el paper que ha de tenir el Carme com a connector de barris, a més d'enfortir les zones comercials de tots dos barris. D'altra banda, el pont entre els barris de Girona Est i la Creueta facilitaria la unió del Parc Científic, el CAP i el barri de Montilivi a molts veïns i veïnes.

Per dur a terme el projecte caldria començar a executar-lo en aquest mandat, per tant, en un termini fins al 2023.

Tall de veu_Sílvia Paneque

Tots els podcasts Escoltar ara