Actualitat

Foto: xarxanet.org

El ple de l’Ajuntament de Girona aprova el reglament del Teletreball

dimarts 15 de setembre de 2020 | Societat

Aquest marca 10 dies de teletreball al mes pels seus treballadors

L'Ajuntament de Girona ha acordat amb els sindicats el pla que regula la implantació del teletreball al consistori. Aquest document, acordat entre les dues parts en la Mesa de Negociació, defineix les condicions i els requeriments del treball a distància.

El Pla d'implantació del teletreball a l'Ajuntament de Girona té per objectiu, principalment, fomentar la conciliació de la vida laboral, personal i familiar i ser el marc de treball en casos d'emergència i excepcionals com va ser el confinament decretat per evitar la propagació de la COVID-19, entre d’altres.

El document exposa que l'accés al teletreball és voluntari, a sol·licitud dels treballadors i treballadores municipals, i que es podran realitzar fins a 10 dies de teletreball al mes, amb flexibilitat en casos excepcionals. Els caps d'àrea, servei o secció i els directors d'equipaments podran realitzar màxim 4 jornades de treball remot al mes. En cas d'una situació d'emergència o confinament, es podrà autoritzar aquest mètode de treball per més dies. Són declaracions de la regidora d'Hisenda i Règim Interior de l'Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas.

Cal tenir en compte que no es podrà accedir al teletreball quan la majoria de les tasques a desenvolupar estiguin directament relacionades amb el lloc físic de treball o sigui imprescindible la presència física en un horari específic. Planas assegura que cap treballador es quedarà sense equips tècnics per a poder desenvolupar la seva feina.

El pla va ser aprovat ahir durant el ple ordinari amb els vots a favor de Junts per Catalunya, Guanyem Girona, PSC i Esquerra Republicana, i l'abstenció del grup de Ciutadans.

Tall de veu_Àngels Planas_equips

Tall de veu_Àngels Planas_resultats

Tots els podcasts Escoltar ara