Actualitat

Foto: Guanyem Girona

Guanyem Girona impugna l’ordre del dia per no incloure la moratòria dels pisos turístics

dilluns 14 de setembre de 2020 | Política

La formació municipalista ha impugnat l’ordre del dia del ple ordinari d’aquesta tarda en front la negativa de l’alcaldessa Marta Madrenas d’incloure la moratòria dels pisos turístics a la ciutat i l’inici del pla especial al Barri Vell.

El passat mes de maig es va aprovar una moratòria presentada per l’Associació de Veïns del Barri Vell i la de Més Barri Menys Pisos Turístics, amb el suport d’una vintena d’associacions de veïns dels barris de girona, per suspendre la llicència d’habitatges d’ús turístic, i va ser aprovada a ple amb els vots a favor de Guanyem, PSC i ERC.

La regidora de Guanyem Girona, Cristina Andreu, exposa que l’executiu de Madrenas ha mostrat de manera reiterada la intenció de no fer cap pas per aquesta moció i la formació volia incloure la proposta a l’ordre del dia per debatre-la a ple. En aquest sentit, Andreu afegeix que la negativa d’incloure-la “erosiona la salut democràtica de l’Ajuntament” i han optat per la vía jurídica per obligar al consistori a complir allò que queda aprovat al ple.

Guanyem Girona apunta que des del juny estan vetllant per introduir el text a través d’aquest procediment contemplat al Reglament Orgànic Municipal (ROM) al ple i que l’absència d’aquest punt a l’ordre del dia d’avui és “una manca de respecte cap als funcionaments democràtics”.

Tall de veu _ Cristina Andreu

Tots els podcasts Escoltar ara