Actualitat

Foto: Udg

La UDG inicia avui un curs semipresencial i evitant la mobilitat internacional

dilluns 14 de setembre de 2020 | Educació

El personal docent està duent a terme una valoració mèdica per si cal dur a terme noves accions

La Universitat de Girona ha iniciat avui un curs acadèmic semipresencial i de manera híbrida. Els estudiants no assistiran tots els dies presencialment a les aules i ho alternaran amb educació virtual. La institució tampoc recomana la mobilitat internacional entre els alumnes. El rector de la universitat, Quim Salvi, ha explicat que sobretot es tindrà especial cura de les persones vulnerables amb la Covid19.

Les entrades i sortides al centre seran esglaonades i en un sol sentit de la marxa. A més, s’han organitzat els grups classe dels estudiants en grups petits i estancs. Són declaracions de Quim Salvi.

Actualment, tot el professorat de la universitat, uns 1.000 docents, estan fent una valoració mèdica i es determinarà si cal dur a terme més accions.

Salvi ha afegit que s’han programat les activitats formatives de manera que es redueixi la mobilitat dins l’aula i es concentren en franges horàries més extenses i més llargues. Al campus trobaran quines són les activitats presencials i quines les virtuals. El rector aposta per un model en el qual els alumnes siguin menys dependents de les aules i que es puguin organitzar experiències formatives en equips el màxim propers a la realitat i els contextos dels estudiants.

El personal docent també ha realitzat formacions per poder impartir les classes de manera virtual. El campus virtual s’ha reforçat enguany per tots aquells mestres que hagin de fer la seva feina des de casa per les seves circumstàncies mèdiques.

Tall de veu_Quim Salvi_revisió

Tall de veu_Quim Salvi_vulnerable

Tall de veu_Quim Salvi_grups

Tots els podcasts Escoltar ara