Actualitat

Foto: Oncolliga

L’Oncolliga organitza una ediciķ especial de la marxa del xuixo. Serā virtual, s’haurā d’escollir una ruta en un dia concret i es podrā seguir offline.

dilluns 14 de setembre de 2020 | Esports

Els gironins podran gaudir aquest setembre, un any més, de la tradicional Marxa del Xuixo, tot i que serā un diferent

La Fundaciķ Oncolliga Girona ha decidit reinventar aquest emblemātic esdeveniment solidari per tal d’adaptar-lo a les mesures de seguretat i prevenciķ de la Covid-19.

Així, la marxa del xuixo 2020 es realitzarā de manera virtual. Les inscripcions es faran a través del web de l’entitat (www.oncolligagirona.cat) i els participants hauran de triar una de les quatre rutes proposades i una data, també entre quatre opcions: 19, 20, 26 i 27 de setembre. Totes les rutes estaran disponibles a la pāgina web i qui ho vulgui se la podrā descarregar a través de Wikiloc de manera gratuīta per poder-la seguir offline. Es tracta d’una selecciķ de recorreguts que ja s’han fet en altres edicions d’aquesta popular marxa, que enguany arriba a la 19a ediciķ. Ho explica Carla Garrido, responsable de Promociķ i Mecenatge.

Grācies a la colˇlaboraciķ del Gremi de Pastissers de Girona tampoc no hi faltaran els xuixos, que habitualment s’entregaven en finalitzar la caminada. Per tal d’evitar aglomeracions, en el moment d’inscriure’s els participants rebran un dorsal que els servirā per anar a recollir el xuixo a la pastisseria que se’ls indicarā, el mateix dia que vagin a fer la marxa. Sķn declaracions de Carla Garrido.

El preu de la inscripciķ és de 5 euros en concepte de donatiu per a la Fundaciķ Oncolliga Girona, que a conseqüčncia de l'actual crisi social i sanitāria ha vist reduīts considerablement els seus ingressos habituals, provinents majoritāriament d'activitats solidāries organitzades pels voluntaris de les diferents delegacions.

L’Oncolliga fa una crida als participants perquč omplin les xarxes socials amb fotos gaudint de l’emblemātic xuixo amb el hashtag #marxadelxuixo2020.

Tall de veu_Carla Garrido_recollida

Tall de veu_Carla Garrido_rutes

Tots els podcasts Escoltar ara