Actualitat

Foto: Twitter: @educaciocat

Aquest curs hi haurÓ 2.691 alumnes mÚs en el sistema educatiu p˙blic de la demarcaciˇ de Girona

dijous 10 de setembre de 2020 | Educaciˇ

Aix˛ representa un augment del 2,19% respecte a l’any anterior. USTEC denuncia que Educaciˇ no ha contractat els docents suficients per cobrir l’ensenyament de tots aquests alumnes.

El nou curs escolar 2020-2021 comenšarÓ amb 2.691 alumnes mÚs a la demarcaciˇ de Girona. Aix˛ significa que hi ha un augment del 2,19% respecte al curs anterior. De fet, les dades de contractaciˇ de professorat mostren que hi ha 24 docents i mig en places estructurals i que per tant, per cada mestre contractat hi ha 120 alumnes nous. Com a contractaciˇ de mestres de reforš covid, seran 273 els que entraran en plantilla per˛ no amb les mateixes condicions que un mestre que estÓ durant tot el curs.

Des del sindicat demanaven rÓtios 10 alumnes a infantil i 15 a primÓria, secundÓria i altres ensenyaments, fet que suposaria la contractaciˇ de 40.000 docents per garantir la presencialitat i seguretat al llarg del curs. Avui dia, es troben que hi ha hagut centres que han pogut repartir els espais per˛ d’altres que no. Ho explica Gl˛ria Polls, portaveu d’USTEC a la demarcaciˇ de Girona.

A mÚs, USTEC afirma que tots aquells professors en situaciˇ de vulnerabilitat que encara no han estat valorats no saben quan s’incorporaran al centre ni com se’ls adaptarÓ el seu lloc de treball.

Tall de veu_Gl˛ria Polls

Tots els podcasts Escoltar ara