Actualitat

Foto: Twitter: @apigirona

El Parlament ha aprovat la llei que permet congelar els preus dels lloguers

dijous 10 de setembre de 2020 | Societat

Des del Consell de Col·legis d’Agents de la Propietat Immobiliària de Catalunya, adverteixen que és una mesura electoralista que comportarà greus conseqüències en un futur proper. El sindicat de llogaters de Girona celebra l’aprovació.

La principal novetat de la llei que permet congelar els preus dels lloguers és que limita l'augment de preus del lloguer. Els contractes nous hauran de mantenir el preu anterior, o sigui que quedaran congelats. El preu, fins i tot, s'haurà de rebaixar quan el que demani el propietari superi el que marca l'índex oficial per a aquella zona tot i que hi haurà excepcions com que no s’aplicarà en habitatges d’obra nova.

Des d’API lamenten que una normativa d’aquesta transcendència en matèria d’habitatge no s’hagi treballat i consensuat amb totes les parts. Joan Company, president del col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Girona i president del Consell de Col·legis d’API a Catalunya, ha assegurat que aquesta mesura empitjorarà l’accés al mercat del lloguer de l’habitatge provocant l’efecte contrari al desitjat.

Company també hi afegeix una altra problemàtica.

Per la seva banda, des del sindicat de llogaters celebren la nova llei i la consideren vital però indiquen no deixaran de lluitar pels seus drets. Són declaracions d’Aliou Diallo, portaveu del sindicat de llogaters a Girona.

La llei, que s’aplicarà a 60 municipis de més de 20.000 habitants, s’ha aprovat al Parlament per majoria amb 71 vots a favor i 63 en contra la llei. Hi han votat a favor Esquerra, els comuns, la CUP i també de Junts per Catalunya - excepte els quatre diputats del Partit Demòcrata.

Tall de veu_Aliou Diallo

Tall de veu_Joan Company_llei

Tall de veu_Joan Company_accés

Tots els podcasts Escoltar ara