Actualitat

Foto: Girona FM

Avui comenša el cribratge massiu a Girona per detectar casos asimptomÓtics de Covid-19

dijous 10 de setembre de 2020 | Salut

Es farÓ als barris de Santa EugŔnia i Can Gibert del Pla, ja que Ús on es concentren el 44% dels casos registrats els darrers 15 dies a la ciutat.

Des d’avui fins dissabte 12 de setembre el Pavellˇ Municipal d’Esports de Santa EugŔnia farÓ tests massius de Covid-19 per detectar casos asimptomÓtics i frenar aixÝ les cadenes de transmissiˇ del virus a la ciutat. El cribratge estÓ enfocat als barris de Santa EugŔnia i Can Gibert del Pla i preveu fer al voltant de 2.500 proves, testant al voltant d’un 25% de la poblaciˇ de la zona.

Salvador Campasol, director del sector GironŔs Nord i Selva Interior del CatSalut, explica que el 44% dels casos registrats a la ciutat en els darrers 15 dies es concentren a Santa EugŔnia i Can Gibert del Pla.

En aquest sentit, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, fa una crida a tots els ve´ns de la zona a participar en el cribratge recordant que la situaciˇ encara Ús preocupant i ara ens acostem a una lÝnia vermella amb la tornada a l’escola.

El cribratge estÓ obert a qualsevol resident de Girona, per˛ especialment a persones entre 16 i 49 anys, sense sÝmptomes, que resideixin a la zona compresa entre l’Avinguda Josep Tarradellas, carrer Riu GŘell, el carrer de Salt i el terme municipal de Salt, i que no se’ls hagi realitzat una PCR en els dies previs.

La prova Ús gratu´ta, voluntÓria i per a fer-la caldrÓ facilitar les dades de contacte i la Targeta SanitÓria Individual. Els resultats es coneixeran en un perÝode d’entre 24 i 48 hores, sense necessitat de confinar-se durant aquest perÝode, i s’informarÓ per SMS si Ús negatiu o per trucada telef˛nica si es tracta d’un cas positiu.

Tall de veu_Marta Madrenas

Tall de veu_Salvador Campasol

Tots els podcasts Escoltar ara