Actualitat

Foto: Twitter: @alcaldessa_gi

El congrés vota demà el decret dels romanents

dimecres 9 de setembre de 2020 | Política

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, defensa l’autonomia municipal i diu que en aquests moments complicats els veïns i veïnes han de poder disposar dels recursos que el consistori ha estalviat.

El decret dels romanents es votaran demà al congrés amb molts dels alcaldes de Catalunya en contra de la cessió del superàvit dels seus municipis. L’objectiu de l’Estat és fer front a les conseqüències de la pandèmia a través dels romanents dels ajuntaments. La proposta d'Hisenda estableix que aquells ajuntaments que cedeixin els seus romanents a l'Estat podran utilitzar, entre els anys 2020 i 2021, com a mínim un 35% dels fons aportats, fet que suposarien 5.000 milions d'euros dels 14.000 acumulats. La quantitat restant es tornaria en un termini de deu anys a partir del 2022, amb interessos.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha comentat avui als Matins de TV3, que no és el moment ni la forma d’utilitzar ara aquest superàvit, ja que aquest hauria d’estar destinat als veïns i veïnes de la ciutat que estan passant uns moments complicats. Madrenas ha dit que hi ha alternativa i que els ajuntaments han estat fent un esforç que ara no es pot penalitzar.

Madrenas ha remarcat que si el decret s’acaba aprovant demà, les administracions municipals poden acabar portant a un endeutament dels ciutadans. A més, l’alcaldessa de Girona, ha volgut recordar que la primera mesura que va anunciar el PSOE quan va arribar al govern va ser reduir l’atur i que, per tant, es contraposa amb la nova fórmula proposada.

Tall de veu_Marta Madrenas

Tots els podcasts Escoltar ara