Actualitat

Foto: Universitat PolitŔcnica de Catalunya

Els Instituts Vallvera de Salt i el Rafael Campalans d'AnglŔs participaran en una prova pilot de la Generalitat

dimecres 9 de setembre de 2020 | Educaciˇ

Impartiran la religiˇ islÓmica com a assignatura a partir d’aquest curs escolar.

Girona participarÓ en un pla pilot del Departament d'Educaciˇ de la Generalitat de Catalunya per impartir la matŔria de Religiˇ IslÓmica en escoles p˙bliques a partir d’aquest curs vinent 2020-2021. TambÚ es farÓ a Barcelona, el Baix Llobregat i Tarragona.

El director dels Serveis Territorials d’Educaciˇ a Girona, MartÝ Fonalleras, explica que a Girona s’impartirÓ als instituts Vallvera de Salt i Rafael Campalans d'AnglŔs perquŔ sˇn els dos centres que han rebut mÚs demanda de religiˇ islÓmica.

La matŔria comenšarÓ a impartir-se aquest curs escolar i s’oferirÓ de la mateixa manera que s’ofereix la religiˇ cat˛lica o altres religions a les escoles. A mÚs, Fonalleras afegeix que serÓ un mateix professor el que impartirÓ l’assignatura als dos centres i es tracta d’una persona amb titulaciˇ universitÓria i amb els requisits necessaris per impartir l'assignatura.

El pla pilot es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el passat 1 de setembre i suposa un acord de cooperaciˇ entre l'Estat espanyol i la Comissiˇ IslÓmica d'Espanya per garantir el dret dels alumnes musulmans a rebre ensenyament religiˇs islÓmic a l’escola.

Tall de veu_MartÝ Fonalleras

Tots els podcasts Escoltar ara