Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

L'Ajuntament de Girona està duent a terme diverses actuacions per preparar el nou curs escolar.

dimecres 9 de setembre de 2020 | Educació

Entre elles, s’està treballant en l’ampliació d’equipaments i l’assignació de nous espais en cas de no poder garantir les distàncies de seguretat. És el cas, per exemple, de l’Institut Santa Eugènia que utilitzarà l’escola municipal de música per fer activitats lectives.

El consistori ha anunciat avui un seguit d’accions que està duent a terme perquè l’inici del curs escolar sigui el més segur possible. Entre elles, s’han pacificat els accessos a les escoles on no es podien mantenir les mesures de distanciament eliminant fileres de cotxes i posant zones de contenidors i a la vegada, s’han ampliat les zones d’aparcament de bicicletes. També per a tots aquells centres que no puguin complir amb les mesures de distanciament s’ha optat per ampliar espais al mateix centre i en d’altres, s’han buscat espais exteriors. És el cas de l’institut Santa Eugènia que utilitzarà l’escola municipal de música per fer classes lectives o el Pavelló de Palau per dur a terme activitats esportives de l’Institut Ermessenda. També podran fer servir parcs i jardins.

La desinfecció dels espais també és una de les principals accions del consistori que ha informat que es faran neteges extraordinàries amb una brigada que passarà un cop al dia a desinfectar espais comuns com poden ser lavabos i patis. Alguns cossos policials també estaran presents en els accessos de centres com Font de l’Abella o Vedruna per dur a terme accions de seguretat. A més, el consistori també ha engegat una campanya de difusió per la utilització de la mascareta als instituts amb el lema: “Ets jove però no immune”.

El nou regidor d’Educació, Àdam Bertran, ha volgut fer especial èmfasi en l’absentisme a les escoles i ha anunciat que estaran molt pendents que els alumnes no faltin als centres i que, en alguns casos, es demanarà als serveis socials que intervinguin.

Bertran a més, ha aclarit que s’hauran de fer actuacions específiques a cada barri o indret de Girona i que no seran les mateixes actuacions per a tots els barris o zones.

Des del consistori han informat que aquestes actuacions encara s’estan perfilant, que no totes s’han dut a terme ja i que es podran anar desenvolupant fins al pròxim dilluns.

Tall de veu_Àdam Bertran_zones

Tall de veu_Àdam Bertran_absentisme

Tots els podcasts Escoltar ara