Actualitat

Foto: Twitter: @girona_cat

Salut i l'Ajuntament de Girona fan aquesta setmana un cribratge massiu per detectar contagis de COVID-19 als barris de Santa EugŔnia i de Can Gibert del Pla

dimecres 9 de setembre de 2020 | Salut

Tot i aix˛, el cribratge estÓ obert a tots els ciutadans de Girona.

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Girona realitzaran aquesta setmana el primer cribratge massiu a la ciutat per detectar contagis de COVID19. En concret, es realitzarÓ els dies 10, 11 i 12 de setembre als barris de Santa EugŔnia i de Can Gibert del Pla. L’objectiu d’aquesta campanya Ús contribuir a trobar persones que sˇn portadores del virus sense saber-ho i tallar les cadenes de transmissiˇ de la malaltia.

El cribratge massiu de Girona s’oferirÓ voluntÓriament, i de manera prioritÓria, a persones de 16 a 49 anys sense sÝmptomes i que resideixin a la zona compresa entre l’Avinguda Josep Tarradellas, carrer Riu GŘell, el carrer de Salt i el terme municipal de Salt, i que no se’ls hagi realitzat una PCR en els dies previs.

La recollida de mostres es farÓ de dijous a dissabte, al Pavellˇ Municipal d’Esports de les 10 a les 14 hores i de 15 a les 19 hores i es realitzarÓ amb personal d’atenciˇ primÓria. Durant aquests dies es pretenen dur a terme unes 2.500 proves, amb el que es podria arribar a testar al voltant d’un 20-25% de la poblaciˇ corresponent a l’Órea on se centra la campanya.

La prova PCR Ús gratu´ta i per a realitzar-la caldrÓ facilitar noms i cognoms, adreša, telŔfon de contacte i, si se’n disposa, presentar la Targeta SanitÓria Individual. Els resultats de la prova es podran consultar aproximadament en 48 hores a travÚs de ‘La Meva Salut’.

Tots els podcasts Escoltar ara