Actualitat

Foto: Moncloa

La Societat Catalana d'Advocats demana a famílies, escoles i CAPs que actuiïn coordinades per una bona tornada a l'escola

dimarts 8 de setembre de 2020 | Societat

Ho remarca en plena pandèmia per evitar que es produeixin situacions de vulnerabilitat.

La Societat Catalana d’Advocats fa una crida al sector educatiu arran de l’acord de Govern i les Comunitats Autònomes que estableix les mesures i recomanacions per la tornada a l’escola. Des de la societat, demanen que perquè no es produeixin situacions de vulnerabilitat i es multipliquin els casos de Covid-19, cal que famílies, escoles i CAPs es coordinin de manera adequada.

A més, volen posar especial èmfasi en l’absentisme escolar fruit de la por al contagi dels fills als centres escolars. Així, sol·liciten tenir en compte l’article 154 del Codi Civil Espanyol i l’article 236-17 del Codi Civil de Catalunya, que estableixen el deure del progenitors d’educar als seus fills i proporciona’ls-hi una formació integral. Ho explica Pilar Tintoré, Vocal de la Junta Directiva de la Societat Catalana d’Advocats de Família.

Si les famílies no compleixen amb les mesures, la Comissió d’absentisme d’àmbit comunitari informarà a la DGAIA que serà qui resolgui el procediment sancionador referent a la infracció dels progenitors. Si un cop resolt el procediment sancionador, es deriven responsabilitats administratives per als pares o tutors aquestes s’hauran de posar en coneixement de la Fiscalia a l’efecte de les possibles responsabilitats civils que se’n puguin derivar.

Tall de veu_Pilar Tintoré

Tots els podcasts Escoltar ara