Actualitat

Foto: Barris i Crisi

Girona treballa en un pla pilot a dos blocs de Santa Eugènia i Pla de Palau per frenar a les ocupacions il·legals a la ciutat

dimarts 8 de setembre de 2020 | Societat

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va avançar ahir a una entrevista a Girona FM que l’Ajuntament està treballant en un pla pilot per actuar d’una manera contundent contra les ocupacions conflictives a la ciutat.

Es començarà actuant a dos blocs, un a Santa Eugènia i un altre a Pla de Palau, i servirà per valorar si el mètode funciona i estendre-ho després a altres zones de la ciutat.

Són declaracions de l’alcaldessa Marta Madrenas ahir a Girona FM.

Madrenas afegeix que a Girona es tenen localitzades “màfies” no organitzades, de 2 o 3 persones, que s’encarreguen de gestionar aquestes ocupacions i que moltes de les persones que acaben ocupant aquests immobles són col·lectius vulnerables. En aquest sentit, Madrenas exposa que des de l’Ajuntament vetllaran per aquests col·lectius però no permetent que es quedin en un immoble ocupat.

Tot i que no ha avançat més detalls del pla, Madrenas assegura que a Santa Eugènia s’incrementarà la presència policial per acabar amb el problema de l’ocupació, però també amb l’incivisme nocturn, la gestió de residus i l’ús de mascaretes, entre d’altres. A més, assegura que aquest mes es preveu encarregar el projecte de creació de la Comissaria de Policia al Parc de Núria Terés, que transformarà tot el barri amb més policia i més seguretat.

Tall de veu_Marta Madrenas_pla pilot

Tall de veu_Marta Madrenas_usuaris vulnerables

Tots els podcasts Escoltar ara