Actualitat

Foto: Ajuntament de Girona

Les comarques gironines incorporaran 500 professionals més a les escoles amb motiu de la Covid-19 aquest curs escolar

dimarts 8 de setembre de 2020 | Educació

El director territorial, Martí Fonalleres, insisteix que la clau a les aules són els grups tancats.

Un total de 329 docents s’incorporaran a les escoles de comarques gironines aquest curs 2020 - 2021 com a reforç de la Covid-19. D’aquests, 273 ho faran a centres públics - 187 docents a educació infantil i primària i 86 més a secundària- i 56 més a centres concertats.

El director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Martí Fonalleras, exposa que sumant el nou personal d’administració i serveis, i els docents de reforç de les aules d’acollida, la Covid 19 comportarà gairebé 500 llocs de treball més a les escoles gironines.

Aquest curs 2020 - 2021 també es registren prop de 1.700 alumnes més a les aules, amb un petit descens amb el nombre d’alumnes a infantil i primària, però un creixement d’un 7,21% en els nens i nenes que cursaran aquest any ESO o estudis postobligatoris.

En aquest sentit, es treballarà amb grups estables amb ràtios de 18,5 a infantil i primària i que pujaran fins a 24,8 a l’ESO. Per això, Fonalleres afegeix que els grups tancats seran imprescindibles per actuar en cas que hi hagi algun positiu a les aules.

Amb motiu de la pandèmia de la Covid-19, aquest curs també es concedirà la baixa a comarques gironines a un total de 70 professionals del món educatiu considerats vulnerables, 14 d’ells, amb un risc de vulnerabilitat 4, el més elevat.

Tall de veu_Martí Fonalleres_grups tancats

Tall de veu_Martí Fonalleres_professors nous

Tots els podcasts Escoltar ara