Actualitat

Foto: Twitter: @salutcat

Salut inicia avui un cribratge massiu a Sant Joan de les Abadesses per detectar casos de Covid-19

dilluns 7 de setembre de 2020 | Salut

Es pretÚ realitzar un miler de proves PCR, amb les quals es podria arribar a testar al voltant d’una tercera part de la poblaciˇ del municipi.

El Departament de Salut i l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, al RipollŔs, han programat avui i demÓ tests massius de Covid 19 per detectar casos asimptomÓtics i frenar les cadenes de transmissiˇ del virus.

La campanya estÓ programada al Pavellˇ Poliesportiu Municipal, situat al carrer de Bernat Saulet, de 10 del matÝ a dues del migdia i de 3 a 7 de la tarda. S’ofereix de manera voluntÓria a tota la poblaciˇ, per˛ en especial a les persones entre 15 i 60 anys, ja que Ús la franja d’edat en la qual es detecten la majoria de casos.

De moment, s’han realitzat unes 120 proves fetes i es preveu arribar a fer-ne un miler. Montse Canet Ús la responsable de processos i continu´tat de la Direcciˇ d’Atenciˇ PrimÓria de l’Institut CatalÓ de la Salut a Girona i de l’Institut d’AssistŔncia SanitÓria.

El motiu d’aquest cribratge Ús que en els darrers dies s’han detectat fins a 5 rebrots al municipi amb 34 contagis confirmats fins divendres. A tota la comarca del RipollŔs hi ha detectats 245 positius fins a data d’avui. Ho explica el gerent del CatCalut a Girona, Miquel Carreras.

Els resultats de les proves es coneixen en un perÝode de 24 - 48 hores per SMS en cas de ser negatiu o per trucada telef˛nica si es tracta d’un cas positiu.

Tall de veu_Miquel Carreras

Tall de veu_Montse Canet

Tots els podcasts Escoltar ara